05-03-2020

Coronavirus

Coronavirus

Sinds het uitbreken van het Coronavirus (COVID-19) in het Chinese Wuhan heeft het virus zich inmiddels over een zeer groot gebied verspreid. Ook in Europa zijn inmiddels besmettingen geconstateerd, waaronder in Nederland. Hieronder lees je het nieuwsbericht van de UT en welke maatregelen zij nemen.

De Universiteit Twente houdt de actuele situatie rondom het nieuw corona virus, ook wel COVID-19 genoemd, goed in de gaten en staat zo goed als mogelijk in contact met studenten en medewerkers die zich in de risicogebieden bevinden. We ondersteunen onze studenten (onder wie nieuwkomers en studenten in het buitenland), medewerkers, bezoekers en gasten, en sluiten daarbij zoveel mogelijk aan bij de adviezen en aanbevelingen vanuit de officiële instanties, zoals het RIVM, de GGD, het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC), de Rijksoverheid en de World Health Organisation (WHO). Op dit moment zijn er geen coronabesmettingen op de UT vastgesteld.

Waar kan ik terecht met vragen?
Medewerkers, studenten en  Student Services is het aanspreekpunt voor studenten die zich willen laten informeren over het coronavirus, de gevolgen en de maatregelen. Zij kunnen contact opnemen met Calamity Services – Abroad als zij vragen hebben. Medewerkers die ondersteuning wensen, kunnen contact opnemen met de HR-adviseur van de betreffende faculteit of dienst. Het algemene mailadres voor vragen is info@utwente.nl.

De UT heeft op haar website een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen. Bekijk ze hier.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak