29-06-2021

Crowdfundingsactie studententeams van start!

Crowdfundingsactie studententeams van start!

Gedurende het afgelopen decennium zijn er door ambitieuze studenten aan de Universiteit van Twente en Hogeschool Saxion zeven multidisciplinaire studententeams gevormd. Deze teams nemen uitdagende projecten aan om te innoveren in het door hun gekozen onderzoeksveld. Zoals u wellicht al zal weten, zijn vijf van de zeven teams in het afgelopen jaar naar een gezamenlijk kantoor op het Kennispark verhuisd. Deze gedeelde ruimte is heel toepasselijk de Future Factory genoemd, en is een hotspot voor enthousiasme, ambitie en toewijding, waar studenten samen technologie ontwikkelen die de toekomst zal vormen.

Elk team in de Future Factory heeft een uniek doel. Solar Boat Twente moedigt milieubewustheid aan door hernieuwbare energie toe te passen in de maritieme sector. Ook de focus van Electric Superbike Twente en Green Team Twente ligt bij het promoten van een milieubewuste toekomst, door het ontwerpen en bouwen van een volledig elektrische racemotor en een efficiënte waterstof auto. Echter is milieu niet het enige thema binnen de studententeams van de Future Factory. DroneTeam Twente ontwerpt en bouwt haar eigen drones om de drone industrie te innoveren en accelereren, en het RoboTeam Twente richt zich op innovatie en inspiratie binnen robotica en artificial intelligence door een autonoom robotisch voetbalteam te ontwikkelen. Elk team binnen de Future Factory neemt dan wel een heel ander project op zich, maar onze passie voor innovatie verbindt ons en maakt de Future Factory “the place to be”.

Crowdfundingsactie op 1 en 2 juli langs het Innovatiepad

Om de logistiek en financiën van een gedeelde werkplaats te managen en beheren, hebben wij samen een nieuwe stichting opgezet, de Stichting Student Teams Twente. Deze stichting representeert de belangen van de teams in de Future Factory, maar bestaat ook voor een hele praktische reden. Het gebruik en onderhoud van een eigen kantoorgebouw brengt namelijk ook kosten met zich mee, zoals voor elektriciteit en water. Vanuit deze gloednieuwe stichting vragen wij nu om uw hulp, om deze fantastische hotspot van innovatie te steunen. Een donatie, groot of klein, wordt altijd enorm gewaardeerd! Met uw donatie ondersteunt u onze innovatieve studententeams. Als u 100 euro of meer doneert, zal u een plekje op onze “Wall of Fame” bemachtigen, waarop u zichtbaar zal zijn voor alle bezoekers van de Future Factory!

Doneer hier: https://www.steunutwente.nl/

Zodat u de teams nog wat beter kunt leren kennen, zullen we op 1 en 2 juli van 11:30 tot 13:30 op het innovatie pad lekkernijen uitdelen. Onze voertuigen zullen hierbij ook aanwezig zijn, dus schroom niet om langs te komen voor een gezellig gesprek en iets lekkers!

Voor meer informatie over de verschillende teams, verwijzen we u naar hun websites. Als u een specifiek team verder wilt steunen, kunt u naar hun team crowdfunding pagina gaan.

Onze pagina’s

Solar Boat Twente

Electric Superbike Twente

Green Team Twente

DroneTeam Twente

RoboTeam Twente

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak