Maak kennis met onze andere toplocaties: Toplocaties:
Campus Café: Future Forecast
Aanmelden (gratis)
Campus Café: Future Forecast

Campus Café: Future Forecast

Event past
Datum
20-01-2022 / 20-01-2022
Tijd
15:30 - 17:30
Locatie
Online editie
Aanmelden (gratis)

8 bouwstenen voor de Digitale Transitie 2030
&
De wereld van geïntegreerde fotonica in 2022

Wat brengt de toekomst als we het hebben over de Digitale Transitie en de nieuwste technologieën? En wat betekent dat voor jou als bedrijf, student of professional? In deze ‘one-not-to-miss’ Future Forecast editie van Campus Café vertellen visionaire forecasters je in een notendop welke doorbraken de nabije toekomst ons zal brengen, welke uitdagingen nog overwonnen moeten worden en wat je vandaag moet doen om de komende jaren op de eerste rij te zitten. Digital pro’s van het Freedom Lab, een vooraanstaand wetenschapper van de Universiteit Twente en een innovatieve ondernemer van Kennispark nemen je mee in de ins en outs van de Digitale Transitie, Integrated Photonics en de toepassing daarvan in diverse sectoren.

Wil je volgend jaar op de eerste rij zitten? Dan is dit Campus Café Future Forecast er een die je niet wilt missen!

Programma

15:30 uur | Digitale transitie: 8 bouwstenen op weg naar 2030

Als er één ding is dat we het afgelopen jaar hebben geleerd, dan is het wel dat de digitale transitie in alle sectoren in een stroomversnelling komt. Maar ben jij klaar voor de digitale transitie? Laat je in een half uur meenemen naar 2030.

Hoe ziet de digitale toekomst van onze samenleving eruit? Beschik je over de vaardigheden om de digitale transitie vorm te geven, in je bedrijf of in je vakgebied? Deze inspirerende, toekomstgerichte sessie wordt gehouden door onderzoeker en strateeg Pim Korsten van Freedom Lab, auteurs van de Toekomstverkenning Digitalisering 2030. Verwacht een deep dive in de bouwstenen van de digitale transitie: van grondstoffen tot harde infrastructuur en van blockchain tot Edge en Fog computing. Ook vormen van kunstmatige intelligentie, ethiek en een slimme habitat zullen aan bod komen. Hij maakt gebruik van de ‘Stack’, een gelaagd model met verschillende bouwstenen, waardoor je een goed inzicht krijgt in de impact van digitale technologie op de samenleving.

Ben jij klaar om bouwstenen toe te passen in je eigen vakgebied?

-/+ 16:00/16:15 uur | De wereld van fotonica in 2022

De wereld van fotonica is booming! Met zijn vele toepassingsgebieden belooft 2022 een mooi jaar te worden. Maar wat heb je daar als bedrijf of technicus aan? Wat zijn de laatste ontwikkelingen, wat zijn de huidige uitdagingen en wat kun je als bedrijf morgen doen om op de eerste rij te zitten? Associate Professor Sonia Garcia Blanco van de Universiteit Twente geeft haar wetenschappelijke visie op wat we kunnen verwachten van Photonic Integration. Douwe Geuzebroek, VP Marketing & Sales bij Lionix International, neemt je mee door de zakelijke uitdagingen en kansen van Fotonica in 2022. Deze mag je niet missen!

Aanmelden kan hier. Het is gratis, of course…!

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak