Maak kennis met onze andere toplocaties: Toplocaties:
Kennispark Doe-dag: Groen & Gezond!
Aanmelden
Kennispark Doe-dag: Groen & Gezond!

Kennispark Doe-Dag: Groen & Gezond

We staan aan de vooravond van een jaar vol bouwactiviteiten! Maar voordat we dat gaan doen, organiseren we een doe-dag waar we hulp van iedereen bij kunnen gebruiken! Op 23 maart staat het Innovatiepad tussen 12 en 14 uur bol van 'doe-dingen'.
Event past
Datum
23-03-2022 / 23-03-2022
Tijd
12:00 - 14:00
Locatie
Innovatiepad, Kennispark, Enschede

We staan aan de vooravond van een jaar vol bouwactiviteiten! Maar voordat we dat gaan doen, organiseren we een doe-dag waar we hulp van iedereen bij kunnen gebruiken! Op 23 maart staat het Innovatiepad tussen 12 en 14 uur bol van ‘doe-dingen’. Wat gaan we doen?

  • Waste Walk: zwerfafval ophalen voor het goede doel
  • Kennispark-ommetjes: lunchroutes beoordelen
  • Healthy Life Paviljoen: bedrijven helpen je met een gezonde leefstijl!
  • Zomerb(l)ommen: biodiverse planten voor Palatijn

Aan het einde van de middag kun ook nog deelnemen aan een activiteit van Kennispark Ondernemers (voorheen Ondernemersvereniging Kennispark).

Waste Walk!

Word sponsor van opgehaald zwerfafval op Kennispark en prik zelf ook een stokje mee…
Zwerfafval is niet fraai. Maar erger: het bedreigt onze leefomgeving. Green Hub Twente (van Universiteit Twente) organiseert daarom de Waste Walk. Een internationaal initiatief van Team Seas, waarmee geld opgehaald wordt voor het opschonen van onze oceanen.

Help opruimen!
Op 23 maart gaan we het zwerfafval opruimen op Kennispark. Twente Milieu stelt materialen beschikbaar om het afval op te ruimen. Meld je aan als (bedrijfs)team en word de beste Zwerfafvalopruimer van Kennispark! Vermeld daarbij je naam, teamnaam en het aantal personen.

Tijdstip: 12.00 – 14.00 uur
Locatie: startpunt Innovatiepad, t.h.v. Symbol

Geef je als team op >

Word sponsor
Als bedrijf kun je ook helpen. Voor iedere kilogram opgehaald zwerfafval doneer je een bedrag van 10 euro. De verwachting is dat de teams rond de 50 kg zwerfafval ophalen. Het bedrag komt ten goede aan Team Seas, die het rechtstreeks doneert aan twee non-profit organisaties: Ocean Conservancy en The Ocean Cleanup.

Meld je aan als sponsor >

Na afloop van de activiteit kun je een bezoekje brengen aan het Healthy Life Paviljoen, zie verderop!

 

Lunch-ommetjes!

Wat is goed en wat kan beter?
Op Kennispark willen we ruimte geven aan wandelen en fietsen. Maar dat is nu nog niet overal goed geregeld. Wandel tijdens een lunch-ommetje met het Kennispark-team over ons park en vertel ons wat echt niet meer kan. Of geef aan waar jij juist vindt dat het goed gaat. We tekenen en schrijven mee en gebruiken jouw input voor het verbeteren van de wandelroutes op Kennispark. Loop jij ook mee?

Tijdstip: 12.00 – 13.00 uur
Locatie: startpunt Innovatiepad, t.h.v. Symbol

We gaan in groepjes uiteen. Bij terugkomst delen we ervaringen en kun je nog even over het Healthy Life Paviljoen lopen. Zie ook verderop.

Geef je op >

 

Healthy Life Paviljoen

Op 23 maart organiseren we tijdens de lunch een Healthy Life Paviljoen op het Innovatiepad. Bedrijven die je kunnen helpen met een gezonde levensstijl presenteren zich en geven je tips en adviezen. Kom dus in beweging en laat je adviseren! De volgende bedrijven brengen je letterlijk in beweging!

  • SON Coach en Trainer: Murat laat je lijfelijk ervaren wat sporten bij SON Coach en Trainer betekent en geeft je goede tips voor een gezonde leefstijl.
  • The Rowclub: Hopelijk binnenkort op Kennispark, een gave nieuwe indoor roeiclub! Test je roeiskills en vaar via schermen door de Twentse natuur. Roeien kan iedereen!
  • Twente Mobiel: Wel eens een speedlec geprobeerd? Dit is je kans om deze supersnelle e-bike te testen. Collega’s van Twente Mobiel staan je graag te woord in het Paviljoen. Zo kunnen zij je bijvoorbeeld meer vertellen over interessante fiscale fietsstimuleringsregelingen. Daarnaast is het mogelijk om een testrit te maken op een speedpedelec. Zeker voor mensen die op grotere afstand van het park wonen, denk aan 15 kilometer of meer, een ideaal vervoermiddel. En voor 179 (!) Kennispark-deelnemers aan de succesvolle actie Fietsmaatjes verdubbelen zij de dagbeloning wanneer zij ook die dag op de fiets naar het werk komen en zich melden in het paviljoen.
  • Studententeams: Game on! De innovatieve ontwikkelingen van de studententeams zie je met eigen ogen. Zij zijn op het Innovatiepad aanwezig en openen ook de deuren van hun Future Factory aan Capitool 25, dus maak je lunchwandelingetje net wat groter dan normaal en neem een kijkje in de werkplaats! Echt, heel gaaf om te zien.
  • Plaza Padel: Deze sport is hot: Padel! Probeer zelf op het Innovatiepad of deze sport ook wat voor jou is.
  • Novel-T: We gaan weer starten met de Voetbalcup en Tenniscup! Geef je ter plekke op, alleen of met een team. Wie wil jij verslaan op Kennispark?

 

Tijdstip: 12.00 – 14.00 uur
Locatie: Innovatiepad tussen Symbol en Sigmax

Planten voor Palatijn

Langs het Palatijn gaan we 23 maart biodiverse struiken planten. ‘Woon’ je aan het Palatijn? Plant dan met ons mee.

Tijdstip: 12.00 uur
Locatie: Innovatiepad t.h.v. Symbol

Opgave is niet nodig, kom gewoon langs!

 

Bedrijfsborrel bij HoSt bioenergy systems – voor leden én niet-leden

Kennispark Ondernemers (voorheen Ondernemersvereniging Kennispark) organiseert – inhakend bij het thema Groen en Gezond – een bedrijfsborrel bij HoSt. Leden én niet-leden zijn welkom om de Doe-Dag gezellig met elkaar af te sluiten.

HoSt werkt aan bio-energietechnologie, waaronder biogasinstallaties, biogasopwerking, biomassaketels en warmtekrachtcentrales. Een belangrijke speler in de energietransitie. Laat je inspireren door het bijzondere verhaal van een boeiend en hard groeiend bedrijf met internationale allure en Twentse mentaliteit van innovatie én aanpakken.

Locatie: Thermen 10, 7521PS Enschede
Tijdstip: 16:30 – 18:30 uur
Aanmelden vereist

Meld je nu aan >

Innovatiepad, Kennispark, Enschede
Capitool 11, 7521 PL Enschede, Nederland
Routebeschrijving

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak