Openingsweek Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing
Aanmelden
Openingsweek Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing

Openingsweek Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing

Datum
09-10-2023 / 13-10-2023
Tijd
Locatie
Fraunhofer Innovation Platform

 

 

 

In de tweede week van oktober organiseert het Fraunhofer Innovation Platform rondom de opening van de nieuwe locatie een week vol met inspiratie, kennisuitwisseling, netwerken en rondleidingen in de state-of-the-art ‘leerfabriek’.

Het Fraunhofer Innovation Platform is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen het Fraunhofer Institute for Production Technology IPT in Aken, Duitsland, en de Universiteit Twente in Enschede.

De nieuwe locatie van het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing biedt niet alleen veel meer ruimte dan de bestaande locatie op de campus van de Universiteit Twente, maar biedt ook essentiële kansen om de zichtbaarheid in en buiten de regio te vergroten. Deze nieuwe locatie zal bovendien de beschikking hebben over een zogenaamde testfabriek, een industriële testfaciliteit, die speciaal is ontworpen om geavanceerde Industrie 4.0-oplossingen te demonstreren aan de industriepartners.

De testfabriek wordt een state-of-the-art ‘leerfabriek’, volledig operationeel, met de meest up-to-date productiesystemen en advanced manufacturingconcepten en -technologieën. Dit creëert een perfecte omgeving om Industrie 4.0 operationeel te demonstreren. Het pand zal bestaan uit zo’n ±1000 m² aan kantooroppervlak, verdeeld over vier verdiepingen, en een testproductiefaciliteit van 925 m². Er is gekozen voor een royale opzet, om Fraunhofer toekomstbestendig te maken en zodat er voldoende ruimte is voor groei.

De nieuwe locatie is ook symbolisch: de ligging tegenover de hoofdingang van de universiteitscampus laat duidelijk zien dat ze nog steeds een integraal onderdeel zijn van de Universiteit Twente, terwijl er ook verbinding wordt gemaakt met de industrie en de omgeving daarbuiten.

Meer informatie over de openingsweek volgt binnenkort.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak