27-06-2019

Innovatieplannen? Maak kennis met Novel-T

Innovatieplannen? Maak kennis met Novel-T

Novel-T is aanjager van innovatieve business in Twente. Wat betekent dat eigenlijk? En hoe maak je daar als ondernemer, student, startup of onderzoeker handig gebruik van? Cindy Marsman, manager marketing, communicatie en events, vertelt hoe Novel-T je ondersteunt om van idee tot new business te komen. Stapte jij al eens binnen bij de innovatieaanjager op Kennispark?

“Innovatie moet eigenlijk een kernactiviteit zijn van je bedrijf”, stelt Cindy Marsman. “Met een goed gevulde orderportefeuille ontbreekt het vaak aan tijd om voortdurend te vernieuwen. Tegelijk gaan technologische ontwikkelingen razendsnel. Om je koppositie te behouden en concurrenten voor te zijn, moet je innoveren.”

Samenwerking groeit

“Gelukkig zoeken steeds meer bedrijven samenwerking om te vernieuwen”, schetst Marsman de situatie. “Samenwerking met andere bedrijven, maar ook met UT, Saxion of onderzoekscentra in de regio. Wij stimuleren dat door gerichte ingangen te bieden naar kennis, talent en een relevant netwerk. En we ondersteunen studenten, bedrijven en onderzoekers in alle fasen om tot new business te komen. Dus vanaf ideeontwikkeling tot het zoeken van een launching customer. Daarvoor bieden we programma’s, bootcamps en 1-op-1 support, maar helpen bijvoorbeeld ook bij het vinden van funding. Onze ondersteuning is heel breed.”

Lees het succesverhaal van mkb’er Scalys en startup Codesandbox

Schakel tussen bedrijfsleven en studenten

Zoek je als bedrijf frisse ideeën dan zijn er allerlei mogelijkheden om studenten mee te laten denken. Bij Novel-T SMART verscherpen ze je innovatievraag en maken de vertaalslag naar een studentenproject. Dat kan bijvoorbeeld een challenge, afstudeeropdracht of bijbaan zijn. “We laten studenten ervaren dat hier in de regio echt interessante bedrijven zijn met gave projecten. Daarin werken we ook samen met Kennispark. Bijvoorbeeld bij de Business Walk voor de nieuwe masterstudenten en de maandelijkse Free Lunch Friday bij bedrijven op Kennispark.”

Nieuwe programma’s versnellen innovatie

Novel-T kijkt voortdurend hoe ze studenten, onderzoekers en ondernemers het beste kunnen helpen om innovaties met impact te realiseren. “Dit najaar starten we voor bestaande bedrijven een innovatieprogramma bestaande uit masterclasses en workshops op strategie en competentieontwikkeling. Want hoe geef je innovatie een permanente plek in je organisatie? En wat heb je daarvoor nodig?” Begin 2020 start het acceleratorprogramma, dat vanuit de Provincie Overijssel wordt ondersteund: “De accelerator is erop gericht om bedrijven in korte tijd hun new business van de grond te krijgen, van validatie tot marktgang. Met de intensieve begeleiding van experts is het een echte innovatieversneller.” Ook voor studenten zijn er nieuwe initiatieven. “In november opent Incubase, de startup incubator van de UT. Dit is de volgende stap om het profiel van meest ondernemende universiteit van Nederland te versterken. Wij bieden vanuit Incubase onder meer het START programma voor UT-studenten aan.”

Maak werk van je innovatieplannen

“En er gebeurt zoveel meer in Twente. Op allerlei technologiegebieden en sectoren, van ontbijtsessies over big data en hackatons over cybersecurity tot congressen over Medische technologie”, vertelt Marsman. Een goed startpunt is de website van Novel-T. “Daar vind je ook de gegevens van onze innovatiemakelaars. Zij hebben een achtergrond in innovatief ondernemerschap en zetten deze kennis graag in om je verder te helpen. Leg je vraag aan hen voor en maak werk van je innovatieplannen.”

 

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak