03-03-2020

Institutenweg maakt plaats voor meer groen

Institutenweg maakt plaats voor meer groen

Eind december zagen we al de eerste ontwerpen van het Demcon Facility Center, dat precies tussen het DTC (Demcon Technology Center) en het hoofdkantoor komt. Demcon en de gemeente werken nu ook samen om de buitenruimte van dit hele gebied te laten aansluiten op het Innovatiepad en het nieuwe plein dat aan de kant van de Hengelosestraat moet komen. Met Director Operations Bianca Screever van Demcon keken we alvast vooruit op deze plannen.

Demcon Facility Center als ontmoetingsplek
Screever ziet het Demcon Facility Center straks als een belangrijke verbindingsplek tussen beide gebouwen: “Het moet een ontmoetingsplek worden voor iedereen. Los van de kantoorplekken die we er realiseren, is het op de begane grond voornamelijk een komen en gaan waar je even een kopje koffie drinkt met een collega of relatie en de mogelijkheid hebt om te vergaderen. Net als bij de bouw van het DTC gaan we voor een BREEAM NL-outstanding certificaat. Ik hoop dat we eind dit jaar kunnen beginnen met bouwen en eind 2021 klaar zijn.”

Dit is het deel van de Institutenweg dat wordt aangepakt met rechts de plek waar het Demcon Facility Center moet komen.

Groen naar de straat
Het plan is om de hele Institutenweg waaraan het gebouw zich bevindt, te transformeren naar een campus. Screever: “Bij de ontwikkeling van dit gebied laten we het ‘postzegeldenken’ volledig los. We willen daarom het groen van dit deel van de Institutenweg zoveel mogelijk naar de weg halen en het kavel minder als uitgangspunt nemen. Afstemming hierover is natuurlijk essentieel, dus gedurende het aanbestedingsproces blijven we in overleg met de gemeente over de mogelijkheden.”

Campusplein aan de Hengelostraat
Op dit moment zijn er aan de kant van de Hengelosestraat nog twintig parkeerplekken, maar ook die zijn straks verleden tijd: “Voor die plek hebben we plannen voor een campusplein. Dat is ook het eerste wat we nu gaan aanpakken. De zitjes, het vele groen en de wadi’s moeten daar straks zorgen voor een parkachtige omgeving.” Demcon neemt sowieso stap voor stap afscheid van de klassieke parkeerplek aan straat: “We willen toewerken naar een parkachtige omgeving voor beide Demcon-gebouwen, hier passen auto’s niet in het plaatje. Een deel van de collega’s parkeert de auto al op het parkeerterrein van De Grolsch Veste.

Demcon Facility Center

Het nieuwe Demcon Facility Center aan de Institutenweg.

Campusgevoel aan de Institutenweg
“Vaste patronen loslaten”, het is volgens Screever een belangrijke mindset om op een andere en duurzamere manier naar je plek in het gebied te kijken. Ze hoopt samen met andere omliggende bedrijven de hele institutenweg te transformeren naar een autoluwe en groene campusachtige omgeving: “Samen met onze buren zijn we voortdurend in overleg om van de hele Institutenweg een campusgevoel te creëren. Het overleg daarover groeit. Afstemming en goede communicatie is en blijft essentieel om er een plek van te maken waar we allemaal achterstaan.”

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak