Maak kennis met onze andere toplocaties: Toplocaties:
28-04-2022

Kennispark krijgt hubs voor deelfietsen en -scooters

Kennispark krijgt hubs voor deelfietsen en -scooters

Kennispark doet mee aan een landelijke pilot met deelmobiliteitshubs. Er komen 23 herkenbare op- en overstapplaatsen, waar de scooters en fietsen voor je klaarstaan.

Je ziet ze steeds vaker, ook op Kennispark Twente, deelscooters en deelfietsen. Hartstikke handig als je met de trein aankomt en naar de UT moet of als je een keer de auto wilt laten staan. Maar soms ook een ergernis als je op de stoep weer zo’n onhandig geparkeerde scooter tegenkomt. Daarom zijn we blij dat Kennispark meedoet aan een landelijke pilot met deelmobiliteitshubs. We krijgen 23 herkenbare op- en overstapplaatsen, waar de scooters en fietsen voor je klaarstaan.

In mei starten we met de aanleg van de deelmobiliteitshubs”, vertelt Rik Goossens, beleidsadviseur mobiliteit bij gemeente Enschede. “Het worden goed herkenbare plekken in het gebied waar je op een deelscooter of deelfiets kan stappen. De plekken kozen we zo dat de afstand tot een deelhub goed te lopen is, zo’n 150 meter maximaal vanaf je werkplek.” De proef op Kennispark is een onderdeel van een landelijke pilot. Rik: “We willen een uniforme, herkenbare uitstraling voor deelmobiliteitshubs. Zodat deelmobiliteit overal in het land er hetzelfde uitziet. Daarvoor werd een ontwerp ontwikkeld dat nu in Vlissingen, Utrecht en Enschede wordt getest.” De hubs krijgen een herkenbaar logo, uitlegbord en markering op de grond.

Hier vind je vanaf half mei de mobiliteitshubs op Kennispark.
kennispark-krijgt-hubs-voor-deelfietsen-en-scooters

Hoe worden de hubs gebruikt?

Op de campus van de Universiteit Twente is al een aantal hubs”, vertelt Alfred Stobbelaar, projectmanager bij de gebiedsorganisatie Kennispark. “We liften graag mee op de weg die de UT al is ingeslagen. Daar wordt, zeker door studenten, goed gebruik gemaakt van deelmobiliteit. Tijdens de pilot verzamelen we data en gaan we bekijken hoe de hubs in het hele gebied worden gebruikt. Hoe gaat het met parkeren? Kozen we de juiste plekken voor de hubs? Neemt het gebruik toe?” De pilot loopt tot half augustus. “We hopen daarna op een mooi vervolg met uitbreiding van het aantal hubs in heel Enschede.

Past bij droombeeld voor Kennispark

Alfred ziet deze pilot als een springplank voor deelmobiliteit. ‘’We moeten met z’n allen kijken naar andere manieren om op ons werk te komen. Mobiliteit delen is een mooie oplossing. Parkeren bij Grolsch Veste en verder op de leenfiets wordt met deze hubs een stuk aantrekkelijker bijvoorbeeld. En het biedt tegelijk kansen om ons Kennispark verder te vergroenen.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak