Maak kennis met onze andere toplocaties: Toplocaties:
01-07-2020

Minder parkeerdruk? Maak nu een corporate mobiliteitsplan met deze tips

Minder parkeerdruk? Maak nu een corporate mobiliteitsplan met deze tips

Kun jij je auto makkelijk kwijt op Kennispark? De afgelopen maanden was dat waarschijnlijk geen probleem. Maar hoe gaat dat straks als meer mensen weer op kantoor gaan werken? Twente Mobiel ontwikkelde een handige aanpak om zowel de parkeerdruk te verminderen én om mensen te stimuleren om op de fiets te komen. We lichten je deze aanpak graag toe en geven je handvatten voor implementatie in je bedrijf. Op vrijdag 4 september om 10.00 uur beantwoordt adviseur Arnold Helfrich van Twente Mobiel al je vragen over mobiliteit. Ben jij erbij?

We hebben met zijn allen flink wat ervaring opgedaan met thuiswerken. We hoeven kennelijk niet allemaal, elke dag, op hetzelfde tijdstip naar Kennispark te komen om toch productief te zijn. Welke lessen willen we uit deze periode leren en tot welke maatregelen rond mobiliteit zijn we bereid? Arnold adviseert om nu een plan te maken voor mobiliteit: “Met een aantal maatregelen kunnen we de parkeerdruk sterk verminderen en medewerkers stimuleren op de fiets te komen.”

Gebruik het Corona mobiliteitsprotocol

“Mobiliteit is een belangrijk onderdeel van de reboarding na corona; het weer naar kantoor gaan”, legt Arnold uit. “We kregen veel vragen van werkgevers hoe ze die mobiliteit het beste kunnen inrichten. We ontwikkelden daarvoor een Corona mobiliteitsprotocol dat helpt om keuzes te maken. Uitgangspunt is zoveel mogelijk thuiswerken. Moet je wel op het werk zijn, dan kijken we welke reisvorm het beste past bij de coronamaatregelen en de afstand van huis naar bedrijf.”

Download het Corona Mobiliteitsprotocol

Veel medewerkers Kennispark wonen op fietsafstand

Uit een analyse blijkt dat 62% procent van de medewerkers op Kennispark binnen 15 kilometer van de innovatiecampus woont. “Een prima afstand om met de fiets of de E-bike af te leggen”, aldus Arnold. “Zeker met de mooie fietsinfrastructuur in de regio.” Voor de lange afstand blijft de auto vaak het makkelijkst. Maar ook dan kun je maatregelen nemen om de parkeerdruk te verminderen. “Meer spreiding in de werktijden, andere thuiswerkdagen dan woensdag en vrijdag, op afstand parkeren, auto’s delen, samen reizen”, somt Arnold op. “Als we nu maatregelen nemen, kunnen we die ook na deze crisis vasthouden.”

Download de Mobiliteitsscan

Doe de gratis postcodescan

Wil je weten hoe ver jouw medewerkers moeten reizen, dan kun je bij TwenteMobiel de postcodescan laten doen. Je weet dan voor wie de auto het meest geschikte vervoersmiddel is, wie op fietsafstand woont en voor wie bijvoorbeeld carpoolen een optie is, omdat ze bij elkaar in de buurt wonen. “We bieden werknemers ook de mogelijkheid om gratis een week lang een E-bike en later ook speed-pedelecs te testen. Zo ervaren ze wat het is om fietsend naar het werk te komen.”

Voordelen van fietsen

“Werknemers die op de fiets komen zijn veel fitter, vijf kilo lichter dan niet-fietsende collega’s, anderhalve dag per jaar minder ziek en tien procent arbeidsproductiever. Er valt zo veel te winnen. Er zijn trouwens ook allerlei subsidie- en stimuleringsregelingen waarvan bedrijven gebruik kunnen maken. Dat maakt het extra interessant om fietsen te stimuleren.”

Groen en autoluw Kennispark

“Een aantrekkelijke innovatiecampus en veel auto’s gaan niet samen”, stelt Arnold. “Daarom is het goed deze periode te gebruiken om mobiliteit en je parkeerbeleid opnieuw te bekijken. Daarmee creëren we plek voor meer groen en een prettige buitenruimte.”

Webinar vragenuurtje: Aan de slag met mobiliteit op je bedrijf!

Benieuwd hoe de mobiliteitsaanpak voor jouw bedrijf eruitziet? Neem deel aan het vragenuurtje met Arnold op vrijdag 4 september om 10.00 uur. Na een toelichting op het corona mobiliteitsprotocol, beantwoordt hij al je vragen. Je kunt je daarvoor aanmelden via info@kennispark.nl. Je ontvangt, afhankelijk van de situatie op dat moment, een zoom-link voor online deelname of een adres op een locatie op Kennispark.

Wil je direct aan de slag? Kijk op Twentemobiel.nl of mail naar Arnold Helfrich via info@twentemobiel.nl.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak