01-04-2020

Mooie plannen voor stationsomgeving Kennispark

Mooie plannen voor stationsomgeving Kennispark

De stationsomgeving van Kennispark kent een fraaie ontwikkelplek: strak naast het station en aan het begin van het Innovatiepad ligt een mooie kavel te wachten op de eerste schop in de grond. En als het aan Kadans en Micronit ligt, dan wordt deze kavel optimaal benut voor een bijzondere ontwikkeling.

Johan van Gerven is Manager Business & Acquisition bij Kadans Science Partners en werkt samen met Micronit aan een optimaal plan voor van de stationslocatie. Micronit is vergevorderd met de plannen voor de nieuwbouw van haar hoofdkantoor en productiefaciliteit voor lab-on-a-chip producten. Ronny van ’t Oever, CEO van Micronit: “Micronit heeft het initiatief genomen om van de stationskavel een gebied te maken waar we ons met nauwverwante bedrijven in een hightech omgeving kunnen vestigen. Een omgeving waar het fijn werken en verblijven is. Samen met Kadans zijn wij deze visie nu aan het verwezenlijken.” Tussen het nieuwe pand van Micronit en het station willen beide initiatiefnemers een multi-tenant gebouw realiseren met faciliteiten in de onderste plint van het gebouw voor algemeen gebruik. Te denken valt bijvoorbeeld aan een mini-supermarkt of koffieplek. Het gebouw moet plek bieden aan innovatieve bedrijven in een inspirerende omgeving met shared facilities, zodat ontmoeting en innovatie bevorderd worden. Met recht een moderne, innovatieve hotspot die bijdraagt een de communityvorming op het park. Verpakt in een aantrekkelijk en duurzaam jasje! Johan van Gerven: “Wij gaan dit voorstel bespreken met de gemeente om met elkaar te kijken welke functies goed passen in het totaalconcept voor het gebied.”

Op zoek naar een geschikte ontwikkellocatie

Kadans Science partners is sinds eind vorig jaar beoogd eindbelegger voor Kennispark. Dat leidde vlak voor de kerst al tot de ondertekening van de Letter of Intent tussen Kadans, Universiteit Twente en gemeente Enschede. Vanaf dat moment is ook actief gezocht naar een mooie locatie voor het realiseren van een multi-tenant gebouw. In eerste instantie leek een kavel langs de Hengelosestraat de aangewezen plek, maar met de nieuwbouwplannen van Micronit in de stationsomgeving en de wensen en visie van Micronit op dit gebied, werd ook deze kavel een interessante optie. Het is een grote kavel met een zeer goede bereikbaarheid, die zich perfect leent voor het ontwikkelen van een multi-tenant gebouw. Bovendien zitten er meerdere MedTech-bedrijven in de directe omgeving, waardoor ook een ruimtelijk cluster ontstaat.

Massastudie: interactief met de omgeving

“Op dit moment zijn we bezig met het uitwerken van onze ideeën voor deze plek. Onze architect Proof of the Sum heeft samen met de bouwpartner en architect B-Happy van Micronit de handen ineen geslagen om op deze plek iets fraais te ontwerpen, geheel in lijn met de campusgedachte”, vertelt Van Gerven. “We zoeken nadrukkelijk de interactie met het plein, het tegenovergelegen Innovatiepad en houden rekening met de logistieke bewegingen in het gebied. We hebben onze massastudie begin maart aan de Kennispark-organisatie en gemeente gepresenteerd en zij hebben enthousiast gereageerd. We wachten nu op een officiële go om de plannen verder uit te werken en gaan op zoek naar potentiële huurders.”

Bedrijven die het DNA versterken

Die plannen richten zich in dit stadium op het vinden van een geschikte invulling voor het pand. “We willen partners contracteren die samen met het naastgelegen Micronit bijdragen aan het high tech profiel van Kennispark. We denken daarbij aan toeleveranciers en ondernemers in bijvoorbeeld MedTech, instrumentenbouw of biomedische hoek, maar ook aan sectorgerelateerde faciliteiten zoals clean rooms en shared facilities. We zijn vooral op zoek naar het versterken van het dna op Kennispark.”

Die plannen richten zich in dit stadium op het vinden van een geschikte invulling voor het pand. “We willen partners contracteren die samen met het naastgelegen Micronit bijdragen aan het hightech profiel van Kennispark. We denken daarbij aan toeleveranciers en ondernemers in bijvoorbeeld MedTech, instrumentenbouw of biomedische hoek, maar ook aan sectorgerelateerde faciliteiten zoals cleanrooms en laboratoria. We zijn vooral op zoek naar het versterken van het DNA op Kennispark. In het multi-tenant gebouw kunnen bedrijven eenvoudig doorgroeien als er meer ruimte nodig is. Tevens biedt het ecosysteem in het nieuwe gebouw en het netwerk van Kadans op andere science parken mogelijkheden voor samenwerking.

Ondernemers die op deze plek neerstrijken, komen terecht in een inspirerende omgeving. Het pand wordt uitgerust met een aantrekkelijk atrium, fraaie vergaderruimtes en natuurlijk een bijzondere zichtlocatie. Ook is er plek ingeruimd voor een publieke functie waar ontmoeting tussen verschillende disciplines bijdraagt aan de innovatiekracht op het park. “Wat ons betreft wordt het echt een nieuw innovatiecentrum waar ontmoeting centraal staat”, geeft Van Gerven aan. “We gaan nu samen met de belangrijkste stakeholders verder ontwikkelen, zodat het concept met bijbehorende functies aansluit bij wensen van huurders en past binnen de kaders die de gemeente stelt. Het is natuurlijk spannend hoe alles in deze Corona-tijd verloopt, maar we streven ernaar om over circa vier maanden een haalbare business case rond te hebben. Daarbij is het nodig dat we voldoende concrete belangstelling hebben van bedrijven die zich hier graag willen vestigen. Daarna kunnen we doorpakken en het vergunningsproces starten. Wanneer alles op de goede plek valt, dan kan er over twee jaar een nieuw inspirerend hart voor Kennispark staan!”

Huren? Meedoen?

Op zoek naar een mooie huurlocatie? En denk je het dna van Kennispark te kunnen versterken? Meld je dan bij Johan van Gerven.

Telefoon:        06-53 58 28 57
Mail:               j.gerven@kadans.com

Uiteraard geen acquisitie….

 

Proofofthesum_Kennispark_PlusUltra

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak