Medtech

Al meer dan 15 jaar investeren en werken partners in het ecosysteem samen om de adoptie van medtech innovaties in de praktijk te verbeteren.

Medtech

MedTech Twente is de innovatiehub waar medische technologie in versnelling komt. Hier werken bedrijfsleven en zorginstellingen nauw samen met onderzoekers van de kennisinstellingen om te komen tot innovaties voor de zorg van morgen.

Innovaties worden ontwikkeld, gevalideerd en geïmplementeerd in een nauwe samenwerking tussen partijen, gefaciliteerd en versneld door ondersteunende organisaties als Novel-T, OostNL, VitaalTwente, HIP, WTC en HealthValley. Het is dan ook niet voor niets dat succesvolle MedTech bedrijven als Demcon, Medspray, Micronit, Lipocoat en IAMFluidics zijn ontstaan en gegroeid in Twente.

Bedrijven, kennisinstellingen en zorginstellingen werken vanuit MedTech Twente aan een gezamenlijke missie: een betere en betaalbare zorg. In tijden van Covid-19 hebben zij een enorme ontwikkel- en slagkracht laten zien. Dit heeft geleid tot een vruchtbaar ecosysteem voor innovaties die een stevige bijdrage leveren aan de zorg van morgen.

Twente staat van oudsher bekend om zijn sterke hightech sectoren, vaak vanuit een onderzoeksbasis binnen de kennisinstellingen als University of Twente en Hogeschool Saxion. De bedrijvigheid in de medtech sector groeit hard, met koplopers als Demcon, Micronit, Baat Medical, Medspray en Benchmark. Met in hun kielzog tal van jonge groeibedrijven als ECSens, Vycap, Lipocoat, Flux Robotics, Uneedle, Flowbeams en Iamfluidics.

Meer informatie over MedTech Twente: medtechtwente.nl

 

 

Erwin Holtland
Erwin Holtland
MedTech Twente business community manager
Erwin Holtland

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak