28-10-2020

Sqills gaat Trans-Atlantisch met grote order

Sqills gaat Trans-Atlantisch met grote order

Sqills is voor VIA Rail Canada begonnen met de implementatie van het S3 Passenger-systeem ter vervanging van het bestaande resereringssysteem. Het door Sqills ontwikkelde platform gaat gebruikt worden het reserveren en kopen van treinkaartjes. De opdracht komt voort uit het 10-jarig contract dat Sqills in 2019 met VIA Rail tekende. Het is voor Sqills de eerste internationale opdracht buiten Europa.

Online reserveren en meer

Sqills verzorgt al ticketing en betaling voor openbaarvervoersbedrijven in Ierland, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk, waaronder bekende namen als Blablabus, Thalys, Eurostar, Ouigo, en Irish Rail. In Canada gaat S3 Passenger het huidige gedateerde systeem vervangen. Dat betekent onder andere meer commerciële flexibiliteit en een breed scala aan zelf-service diensten. Zo kunnen klanten zelf een stoel selecteren en reserveren, aanvullende diensten aan boord afnemen en is er service op het gebied van aftersales, zoals het omwisselen van tickets of terugbetalen zonder tussenkomst van personeel van VIA Rail Canada.

Wereldwijde ambities

Sqills heeft als ambitie om met haar software wereldwijd marktleider te worden op het gebied van capaciteit, reservering en ticketing software voor spoor- en busexploitanten. Sqills is in 2002 als startup van de Universiteit Twente begonnen en heeft inmiddels vestigingen in Amersfoort, Parijs en Istanbul. Het hoofdkantoor is en blijft op Kennispark Twente, waar rond de 120 mensen werken.

Nu nog belangrijker

Juist nu in coronatijden worden consumenten en vervoerders nog bewuster van hun mobiliteitsopties en een veranderende economie. Vervoerders moeten sneller en beter op deze veranderingen met hun aanbod aan bestemmingen en prijzen kunnen inspelen en daarvoor blijkt een modern en flexibel SaaS reserveringssysteem van levensbelang voor vervoersbedrijven.
Sqills co-founder en boardmember Alexander Mul: “Sqills is een innovatief IT-bedrijf waarbij R&D een cruciaal onderdeel van ons huidige en toekomstige succes vormt. Onze Dev-Ops teams ontwikkelen ieder kwartaal vele tientallen nieuwe functies die wij aan onze SaaS-klanten ter beschikking stellen, iedere dag weer een beetje beter!”

Duurzaamheid

Sqills plukt ook de vruchten van de toenemende populariteit van het reizen per spoor als alternatief voor vliegen. Niet alleen omdat vliegen momenteel geen aantrekkelijke optie is, maar ook omdat reizigers vanuit duurzaamheidsoverwegingen steeds vaker bewust voor de trein kiezen. En daarmee kan het bedrijf ook haar steentje bijdragen aan een duurzame vervoerswereld.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak