12-10-2018

Voorzitter OV-Kennispark: “Meer van binnen naar buiten denken”

Voorzitter OV-Kennispark: “Meer van binnen naar buiten denken”

Op donderdag 22 november staat de eerstvolgende jaarbijeenkomst van OV-Kennispark (Ondernemersvereniging Kennispark) gepland, in de Grolsch Veste. Komende week wordt het definitieve programma bekendgemaakt. We spraken alvast met Patrick Duwel, sinds afgelopen zomer de nieuwe voorzitter van Ondernemersvereniging Kennispark. Hoe kijkt hij naar zijn nieuwe rol? En waar wil hij de nadruk op gaan leggen?

0-meting eerste prioriteit

Concrete plannen heeft Patrick Duwel nog niet, een nulmeting heeft nu zijn eerste prioriteit: “Begin dit jaar werd een gebiedsstrategie gepresenteerd voor het gebied met daarin concrete ambities voor 2030. Ondernemers zullen een belangrijke rol vervullen om al die ambities waar te maken. Als vereniging kunnen we daarin ook veel betekenen, maar dan wil ik wel eerst weten hoe er nu wordt gekeken naar de ondernemersvereniging. Wat zijn hun verwachtingen en waar ligt hun behoefte? Dat zijn vrij essentiële vragen om die rol ook een gezicht te geven. Vandaar dat ik ook op korte termijn een kopje koffie ga drinken met een aantal leden. Vervolgens ga ik vanuit die nieuwe inzichten kijken hoe we als Ondernemersvereniging Kennispark meer invloed kunnen hebben op het behalen van de doelstellingen voor 2030.”

Van binnen naar buiten

Vanuit Keypoint Consultancy is Patrick Duwel ook veel betrokken bij het Innovatiepad vanuit the Flow of Innovation. Een handige combinatie met het voorzitterschap: “Doordat ik veel betrokken ben bij de doorontwikkeling van het Innovatiepad kan ik ook makkelijker die koppeling maken tussen de behoefte van ondernemers en wat er in het gebied daadwerkelijk gebeurt.” Het belang van de ondernemer staat dus voorop: “Uiteraard, maar ik wil ook vooral – zowel niet-leden als leden – oproepen om mee te denken. Veel bedrijven zitten nog teveel op hun eigen eiland merk ik. Logisch dat ze dat doen, want de synergie tussen medewerkers en klanten hebben in die zin ook de meeste impact op de resultaten van een organisatie. Ik wil juist dat meer bedrijven gaan inzien dat investeren in een goed ecosysteem op Kennispark net zo belangrijk is voor die resultaten. Daarom is het van belang om meer van binnen naar buiten denken.”

Keypoint Consultancy

Naast voorzitter is Patrick Duwel ook directeur van Keypoint Consultancy, een adviesbureau voor mobiliteit en verkeer. Vanaf de Institutenweg 32 richt Keypoint zich in de basis op het snijvlak van drie werkvelden: gedrag, ict en verkeer. “Binnen die drie werkvelden helpen we onze opdrachtgevers bij beleidsontwikkeling, inhoudelijke advisering en project- en procesmanagement”, vertelt Patrick Duwel. “In het geval van ict kan dit bijvoorbeeld gaan over slimme oplossingen die we bedenken voor informatiesystemen in het openbaar vervoer. Bij een project zoals ‘Beter Benutten’ – een plan van de overheid om de bereikbaarheid te verhogen in de drukste regio’s – ligt de nadruk weer wat meer op de gedragsverandering van reizigers om slimmer van A naar B te gaan. Keypoint richt zich in zulke projecten dan op de inventarisatie van reistijdwinning en de mogelijkheden voor het ontsluiten van parkeerdata.”

Lid worden van Ondernemersvereniging Kennispark? Meld hier je aan!

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak