Maak kennis met onze andere toplocaties: Toplocaties:
19-05-2020

Xsens helpt filmmakers in anderhalve meter samenleving

Xsens helpt filmmakers in anderhalve meter samenleving

Animaties of special effects voor films en videogames maken, veilig en professioneel vanuit huis. Het kan met behulp van een sensorpak van Xsens uit Enschede. Hoe? Ze lichten het graag even voor je toe!

De wereldwijde lockdown, veroorzaakt door het coronavirus, heeft ook gevolgen voor de game- en filmindustrie. Waar normaal gesproken professionals samenkomen en -werken in studio’s, is dat nu niet mogelijk. Met het sensorpak van Xsens, gevestigd op Kennispark, kunnen game- en filmproducties doorgaan, gewoon vanuit huis.

The Blacklist: finale mogelijk door Xsens

Het sensorpak – Xsens MVN Animate – is gebaseerd op de ‘motion capture’-technologie waarbij sensoren bewegingen van het menselijk lichaam nauwkeurig registreren en opslaan in een computer. De acties en bewegingen kunnen worden omgezet in realistische animaties voor bijvoorbeeld 3D-films en videospellen.

Ervaren producenten en ontwikkelaars, zoals Epic Games, Ninja Theory en Double Negative hebben in en rond hun eigen huis met behulp van MVN Animate al producten van studiokwaliteit gemaakt. Een recent voorbeeld hiervan is de finale van de serie The Blacklist die 15 mei is uitgezonden. Hierin zijn in plaats van studiobeelden animaties gebruikt die tijdens de lockdown zijn gemaakt met behulp van Xsens.

Hoe werkt het?

MVN Animate werkt compact en eenvoudig. Om het sensorpak te gebruiken is een grote studio met camera’s niet nodig; slechts een kamer, achtertuin of andere ruimte volstaat. Andere betrokken medewerkers kunnen op afstand via een live-stream de acties van de ‘artiest’ in het pak volgen. Kleinere ontwikkelaars zonder eigen studio hebben MVN Animate al eerder omarmd.

Onzekere tijden vragen om creativiteit én samenwerking. Xsens gaat de gebruikers van MVN Animate ondersteunen met webinars, tips en ervaringen van professionele partners. Hiervoor is de Homecap-campagne ontwikkeld, te volgen via de website en de social media-kanalen van Xsens. Met MVN Animate en de Homecap-campagne hoopt Xsens de internationale animatie- en special effects-community te inspireren en te helpen in de anderhalve meter samenleving.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak