28-10-2020

Voor 2021 weten hoe duurzaam je vastgoed is? Vraag nu nog de gratis BREEAM-scan aan!

Voor 2021 weten hoe duurzaam je vastgoed is? Vraag nu nog de gratis BREEAM-scan aan!

Kennispark Twente is bezig met een grote verbouwing: ons verouderde gebied krijgt een flinke opknapbeurt. Op dit moment behoren we tot de top 3 van nationale innovatiecampussen en dat willen we graag zo houden. Immers, een aantrekkelijke innovatiecampus zorgt voor een aanzuigende werking op toptalent en bedrijven. We zijn op diverse manieren bezig met de upgrading: van het opstellen van nieuwe stedenbouwkundige ontwikkelprincipes tot het aantrekken van high tech innovatieve bedrijvigheid. Met deze verbouwingsopgave kijken we ook nadrukkelijk naar de verduurzaming van het gebied. Vastgoed maakt daar een belangrijk onderdeel van uit.

Gratis duurzaamheidsscan

Omdat we graag samen met de vastgoedeigenaren op Kennispark willen optrekken om het gebied te verduurzamen, kunnen we via een rijksbijdrage uit de Regio Deal een gratis scan aanbieden. Deze gratis scan t.w.v. € 1.000,- geeft inzicht in de actuele status van het vastgoed en biedt een overzicht van maatregelen die vastgoedeigenaren kunnen treffen om het vastgoed te verduurzamen. Met de uitkomsten van de scan in de hand, kun je stappen zetten om ook aan de wettelijke verplichting te voldoen. In 2023 moet ieder pand beschikken over minimaal energielabel C en in 2030 zelfs over energielabel A. Met de scan weet je precies welke stappen je daarvoor nog moet zetten!

Urgent: op 1 januari stijgen de kosten voor het energielabel!

Per 1 januari 2021 verandert voor alle gebouwen de bepaling van de energieprestatie. Door deze verandering moet er een meer gedetailleerde berekening worden gemaakt van het vastgoed en de bijbehorende installaties. Dat zorgt voor meer werk voor zowel de gebouweigenaar als de energielabel-adviseur, waardoor de kosten voor het aanvragen van een energielabel ook stijgen.

Regel dit jaar nog een label

Als je nog graag wilt beschikken over een energielabel volgens de huidige regelgeving, dan heb je nog tijd tot en met 31 december 2020. Een definitief toegekend energielabel blijft 10 jaar geldig. Als je dit jaar nog een energielabel regelt, dan ben je voor de eerste 10 jaar voorzien. Let op! Een kantoorgebouw is nog wel verplicht om vanaf 2023 minimaal energielabel C te hebben.

Scherpe aanbieding: scan i.c.m. energielabel

Als je de duurzaamheidsscan combineert met de aanvraag van een energielabel, dan kunnen wij een scherpe aanbieding voor je maken. De prijs van het energielabel is afhankelijk van de grootte van het gebouw en de aanwezigheid van informatie (bouwtekeningen).

Vraag nu aan!

In deze folder lees je meer informatie over de scan en de voordelen van verduurzaming van je vastgoed. Wil je meer informatie of wil je direct de gratis scan aanvragen? Mail dan naar alfred@kennispark.nl.

Download

Download de folder voor meer informatie over de scan en de BREEAM-voordelen.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak