28-10-2020

Exite over Innovate GO: ‘Zo krijg je dus een innovatieve mindset met snel resultaat!’

Exite over Innovate GO: ‘Zo krijg je dus een innovatieve mindset met snel resultaat!’

Innovate GO is een nieuw programma van Novel-T dat is opgezet vanuit de Regio Deal-middelenExite is er laaiend enthousiast over. Ze startten er nog maar 6 weken geleden mee; met een cloud-architect, een marketeer, een business specialist en een functioneel consultant. Resultaten? Die zijn er al! Innovation Lead Bas van de Griek van Exite vertelt ons wat het programma ze tot nu toe heeft opgeleverd.

‘Innovatie is pas succesvol als het ook daadwerkelijk wordt verkocht.’ Het was dé trigger voor Van de Griek om met Innovate GO te starten. Het zaadje werd gelegd tijdens een informatiebijeenkomst over het programma: “Tijdens die sessie werd mij heel erg duidelijk dat het hier om een nieuwere manier van procesbegeleiding ging. Veel meer gericht op co-creatie en het vraagstuk in plaats van de oplossing en het brainstormen hierover. Dus: hoe ga je innovatief worden met elkaar?”

Een ecosysteem van focus

Van de Griek vindt het een heel sterk punt dat het programma is afgebakend in tijd. Precies wat Exite nodig had om stappen te maken: “We zijn de afgelopen tijd veel intern bezig geweest met het verder vormgeven van de organisatie en het bouwen van ons merk. De wekelijkse dagbijeenkomsten van Innovate GO zorgden ervoor dat we heel gericht en gefocust met vernieuwing bezig konden zijn en niet bleven hangen in andere processen of klantprojecten.”

Innovatie als mindset

En dat heeft volgens Van de Griek nu al een positieve invloed op de werkvloer: “Medewerkers komen veel meer in de actiestand. En dat zie ik niet alleen terug in het team waarmee we dit traject zijn gestart. Ook op andere plekken in het bedrijf proberen we eenzelfde manier van samenwerken te stimuleren. Innovatie is echt een mindset en die creëer je alleen als je daar het juiste ecosysteem voor hebt.”

Focus op het vraagstuk

De eerste weken stonden vooral in het teken van business modelling met behulp van een Canvas. Na een eerste fysieke bijeenkomst werden de andere bijeenkomsten online gedaan: “We dachten dat dit een vertragende werking zou hebben, maar we werden juist constructiever, meer gefocust en gingen veel meer de verbinding aan als team. Mede door gebruik te maken van slimme tooling heeft dat ervoor gezorgd dat we veel meer snelheid konden maken.”

Een duidelijke probleemstelling

Die ruimte voor meer focus leverde al snel een probleemstelling op waar Exite mee aan de slag ging: ‘het digitaliseren van de huisartsenzorg’. Van de Griek: “Doordat we nu veel meer met een vraagstuk aan de slag zijn gegaan, wisten we – onder andere door interviews – informatie uit de markt te halen. Deze verkenning in de markt zorgde ervoor dat we een heel concrete probleemstelling op tafel kregen.”

Positioneren als strategisch partner

‘De complexiteit uit technologie wegnemen en focussen op de eindgebruiker.’ Het is een wezenlijk gedachtegoed van Exite. Met het Innovate GO-programma heeft dit gedachtegoed nog meer voet aan de grond gekregen: “Het begint nu ook echt rond te zingen in de organisatie. Als we op deze manier meer van dit soort interne projecten opstarten, dan kunnen we veel meer op strategisch niveau met klanten aan de slag. En dat is precies wat we willen: de eindgebruiker centraal blijven zetten.”

Betere innovatie

Exite is nu zelf meer in de lead en gaat langzaam de procesbegeleiding afbouwen: “De eerste mockups voor een technisch platform liggen klaar en er is zelfs al een klankbordgroep opgericht van huisartsen, zorgaanbieders en zorgverzekeraars om de ontwikkelfase verder vorm te geven. Dat is inderdaad snel, maar het belangrijkste vind ik nog dat het programma ons heeft geleerd om op een betere manier te innoveren. Door de kleine vlammetjes aandacht te blijven geven, ontstaat er vanzelf een vuur. En dat is precies wat er bij ons is gebeurd.”

Meer weten over de innovatie van Exite?
Neem contact op met Bas! > 

Lees op de website meer over de innovaties van Exite >

Kennispark-bedrijven, meng je in de community!

Van de Griek ziet het Innovate GO-programma ook als een unieke kans voor andere bedrijven: “Experimenteren is niet vanzelfsprekend. Juist doordat we met de business developers van Novel-T en andere bedrijven uit het netwerk onze blik konden openstellen, kwamen we tot nieuwe inzichten én dus ook innovatie! Dan zie je wat er binnen een community mogelijk is en dat je samen veel meer kunt vernieuwen. Ik kan dus alleen maar zeggen: meng je in die community!”

Meer over Innovate GO

Innovate GO wordt mede mogelijk gemaakt door middelen vanuit de Regio Deal Twente en is ontwikkeld in opdracht van Provincie Overijssel. Samen met BlinkLane Consulting wordt gewerkt aan de ontwikkeling en uitvoering van het programma. Meer weten? Onderstaande links helpen je verder!

Over de opbouw van het programma en aanmelden:
https://novelt.com/nl/services/innovate-go/ 

De COIN-methode: van idee naar innovatie
https://novelt.com/nl/de-coin-methode-van-idee-naar-innovatie/  

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak