16-12-2020

Ondernemersvereniging steunt plannen gebiedsorganisatie

Ondernemersvereniging steunt plannen gebiedsorganisatie

“Als we Kennispark aantrekkelijk willen maken, moeten we gezamenlijk investeren. Daarom steunen we de plannen van de gebiedsorganisatie om een financiële bijdrage te vragen aan ondernemers en vastgoedeigenaren”, stelt Irith Hoffmann, voorzitter van de Ondernemersvereniging Kennispark. “Het is dat we als ondernemersvereniging zelf geen pand hebben, anders waren wij als eerste lid.”

“Om ergens te komen moet je als gebied keuzes durven maken. Het is goed dat Universiteit Twente en gemeente Enschede inzetten op het innovatieve en technische profiel van onze innovatiecampus. Daarmee kan Kennispark zich beter profileren en aantrekkelijker worden”, benadrukt Irith Hoffmann, partner bij Damsté advocaten en notarissen en sinds kort voorzitter van de Ondernemersvereniging Kennispark. “Tegelijk vinden wij als ondernemersvereniging dat alle bedrijven zich thuis moeten voelen op Kennispark. Want we hebben hier een mooie kweekvijver van diverse soorten bedrijven. Van technisch en innovatief tot dienstverlenend en sportief.”

Positie verstevigen

Vanwege de ligging is Kennispark een broedplaats van kansen en mogelijkheden. “Die mogelijkheden kunnen we als ondernemersvereniging niet exploiteren”, vervolgt Irith Hoffmann. “Dat is ook niet onze primaire taak. Wij zijn er om de belangen van onze leden te vertegenwoordigen en te zorgen voor netwerkactiviteiten. Maar een goede exploitatie van het gebied is wel belangrijk voor alle bedrijven op onze campus. Daarom hebben we een gebiedsorganisatie nodig die de potentie van het gebied benut. En dat is de reden waarom we het oprichten van een vereniging van eigenaren en ondernemers van harte ondersteunen.”

Meebeslissen

Volwaardig meebetalen betekent ook een volwaardige plek in het bestuur van de gebiedsorganisatie en daarmee het recht om mee te beslissen over alle zaken die met de uitvoering van de gebiedsstrategie gemoeid zijn. “Die rol nemen we als Ondernemersvereniging eerst op ons”, legt Irith uit. “Zodra voldoende ondernemers en vastgoedeigenaren zijn aangehaakt, kunnen zij zelf een afvaardiging naar de stuurgroep sturen en trekken wij ons als Ondernemersvereniging terug. Dan gaan we ons vooral richten op de gezellige borrels en andere netwerkbijeenkomsten.”

Het is nu het moment om samen te investeren in Kennispark, vindt Irith. “We zien dat er echt verbetering in Kennispark zit. En het is misschien een cliché, maar als je niks doet, gebeurt er ook niks. We hebben nu die gezamenlijke kracht nodig.”

Bekijk hoe het werkt: Kennispark vraagt commitment van ondernemers en eigenaren

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak