Maak kennis met onze andere toplocaties: Toplocaties:

Innovatiecampus Kennispark Twente

Een dynamische, fysieke ruimte waar ontmoeting tussen talent en bedrijven gefaciliteerd wordt.

Innovatiecampus

Kennispark Twente behoort tot de top 3 innovatiecampussen van Nederland. En niet zonder reden. Voornamelijk de intensieve samenwerking tussen kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en ondernemers maakt deze campus tot de meest ondernemende van Europa. Een aantrekkelijke vestigingslocatie dus. Maar Kennispark is meer dan dat.

Goede bereikbaarheid
Kennispark Twente ligt centraal in de Nederlands-Duitse euregio en halverwege de route Amsterdam-Berlijn. Vanaf de A35 (afslag Enschede-West) rijd je binnen 10 minuten naar Kennispark. Ook via water, lucht en spoor is Kennispark goed bereikbaar. De innovatiecampus zelf kenmerkt zich door de groene omgeving. Voor zowel stakeholders als de Kennispark-bedrijven is het gebied een aantrekkelijke én goed bereikbare locatie om zaken te doen.

Ruimte voor nieuwe ontwikkelingen
Op een van de belangrijkste innovatiecampussen van Nederland is door de aanwezigheid van Universiteit Twente en de focus op hightechbedrijven volop ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Op Kennispark Twente zijn creatieve community’s aanwezig waar wetenschap zich daadwerkelijk ontwikkelt tot business. Een overzicht van alle startups die nu gevestigd zijn in Enschede vind je hier!

9 kennisposities
Samen met Novel-T richten we ons op 9 kennisposities. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet, zodat je een goed beeld krijgt waar we ons als gebied op focussen:

  1. Societal impact
  2. Big data & Artificial intelligence
  3. Photonics
  4. Security
  5. Energy
  6. Medtech
  7. Robotics
  8. Unmanned systems
  9. Materials


Faciliteiten
Bovenop de unieke mix van talent, kennis en ondernemerschap, heeft Kennispark Twente jou nog meer te bieden. De uitgaansgelegenheden op Go Planet, de nabijheid van horeca, Enschede als aantrekkelijke woon- en winkelstad, het FC Twente-voetbalstadion, de vele mogelijkheden om te sporten. De combinatie van al deze factoren en een goede bereikbaarheid met auto, trein, bus en fiets maken het prettig ondernemen en studeren op onze innovatiecampus.

Positie versterken
Kennispark heeft de ambitie om haar positie als dé hofleverancier van hightech startups te versterken en investeert daarom in de programmering van ondernemerschapsonderwijs, incubators en acceleratorprogramma’s. Een dynamische, fysieke ruimte waar ontmoeting tussen talent en bedrijven gefaciliteerd wordt, hoort daar vanzelfsprekend bij. We transformeren het gebied naar een toplocatie waar het aantrekkelijk wonen en werken is voor zowel (internationaal) talent als bedrijven. Ons ultieme doel: uitgroeien tot dé innovatieve broedplaats waar onderzoeksinstituten, startups en het hightech bedrijfsleven zorgen voor hét ecosysteem: ‘where science becomes business’! Meedoen? We vertellen je graag meer!

Dit zijn de bedrijven die al op Kennispark gevestigd zijn:
Download inventarisatielijst

Nieuwe ideeën of concrete plannen op Kennispark? Zij helpen je graag verder.

Anne-Wil Lucas
Anne-Wil Lucas
Gebiedsdirecteur
Anne-Wil Lucas

Als gebiedsdirecteur ben ik verantwoordelijk voor de vertaling van onze ambities voor 2030 naar concrete acties. Heb jij als ondernemer ideeën of zie je aanknopingspunten om dat samen met mij voor elkaar te krijgen? Of signaleer je als investeerder kansen in het gebied die je met mij wilt bespreken? Dan kijk ik graag samen met jou hoe we daar invulling aan kunnen geven.

Contact

Privacy & Terms

Maak een afspraak